Hverdag

Hverdagen på Kongsholm er bygget op omkring en miljøterapeutisk ramme – men følger den samme struktur som i en almindelig familie.
Alle børn og unge følger et dagligt skoletilbud tilpasset den enkeltes faglige niveau – folkeskole, specialklasse, gymnasium eller diverse ungdomsuddannelser.

Når børnene og de unge kommer hjem fra skole om eftermiddagen, tilbydes de et let eftermiddagsmåltid i form af grøntsager, vand eller te. Inden de tager fat på dagens lektier, fritidsaktiviteter og samvær med kammeraterne.

De voksne på Kongsholm hjælper og støtter børnene/ de unge i lektielæsning, i det omfang det skønnes nødvendigt, så børnene altid kan møde velforberedte den næste dag i skole.
Eftermiddagene på Kongsholm bruges ofte udendørs i vores have eller i naturen omkring os. Børnene har stor glæde af alle dyrene; heste, katte, kaniner, kanariefugle og marsvine. Derudover er børnene/ de unge ofte sammen med deres kammerater. Vi gør meget ud af, at vores børn og unge bliver en naturlig del af lokalsamfundet, hvorfor alle går til mindst en ugentlig fritidsaktivitet i lokalmiljøet.

På Kongsholm har alle børn og unge en fast ugentlig maddag, hvor de sammen med en voksen tilbereder og serverer aftensmaden.

Aftenerne bruges på hygge i stuerne med leg, fjernsynsprogrammer, film eller fælles spil. Men der er også plads til individuelle aktiviteter.

Alle børn har en særlig stund omkring deres sengetid alene med en voksen, hvor der f.eks bliver læst højt i en bog samt talt om dagens begivenheder.

Kontakt os

Du kan altid skrive eller ringe til Jannie og høre nærmere om Kongsholms muligheder. 

Opholdsstedet Kongsholm fungerer som en familie, og giver børnene og de unge en tryg og udviklende opvækst, så de med handlekraft og selvværd opnår et værdifuldt liv med moral og en demokratisk dannelse.